Bakgrund

Traditionellt smide med hammare och ett städ.

 

Jag jobbar med varmt, glödande järn som jag formar till verktyg och konst. Jag driver mitt företag sedan 2007 i centrala Stockholm.

Där har jag jobbat mycket med skepp, ångbåtar, fartyg och annat historiskt smide, även konstsmide, reparationer och nyproduktion av alla slag. Mycket av smidet består av rekonstruktioner av historiska föremål.

Innan dess har jag jobbat i Göteborg, på Terranovavarvet (SOIC) som smed på ostindiefararen Götheborg III, och där gått en treårig utbildning inom smide.

Jag har även gått flera kortkurser med inriktning på bl a verktygssmide. Jag har ett samarbete med Strömma Kanalbolag på vikingabyn Birka (Björkö) i Mälaren som smed och visar smide för turister, och har byggt en replika av en vikingatida smedja.

Jag arbetar i de flesta metaller och utför även svetsarbeten. När jag har tid för egna projekt blir det mer inriktat på konstsmide.

Jag tillverkar på beställning från privatpersoner, företag, museer, kyrkor, kommuner och landsting, och producerar för försäljning på marknader och i butiker. Jag utför nytillverkning och/eller renovering av t ex fastighetsdetaljer, grav vårdar, grindar och tar uppdrag för offentlig konstnärlig gestaltning.

Jag har också en lärling från "Hantverkslärling" i Stockholm.